Κρατήστε με ενήμερο για τα Energy Mastering Awards 2024

Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής

Energy Mastering Awards 2022

Επιβράβευση καλών πρακτικών ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης και αειφορίας

Τα μοναδικά βραβεία αναφορικά με την ενεργειακή διαχείριση και την αειφορία των επιχειρήσεων ανέδειξαν τους νικητές, στη δυσκολότερη χρονιά που θυμόμαστε όλοι, τη χρονιά που δοκιμάστηκαν οι αντοχές συστημάτων και ανθρώπων! Στο Radisson Blu Park Hotel πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022, η Τελετή Απονομής Βραβείων των νικητών των Energy Mastering Awards 2022
Energy Mastering Awards 2022

Σε μια ζωντανή και γεμάτη αισιοδοξία εκδήλωση, τα στελέχη των επιχειρήσεων παρέλαβαν τα βραβεία τους, φωτογραφήθηκαν με συνεργάτες και μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των βραβείων, έκαναν δηλώσεις on camera και χαλαρή συζήτηση, υπό απόλυτα ασφαλείς συνθήκες, προσαρμοσμένες πλήρως στα υγειονομικά μέτρα των ημερών.

Το πλήθος και η ποιότητα των συμμετοχών στα Energy Mastering Awards 2022 αποδεικνύουν ότι η επίτευξη υψηλής στάθμης προτύπων ενεργειακής διαχείρισης αποτελεί μονόδρομο για την μελλοντική βελτίωση και βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων!

Μεγάλα “brands” από όλους ους επιχειρηματικούς κλάδους είχαν την τιμητική τους, αφού στήριξαν τα βραβεία με τη συμμετοχή τους.

Ένα μεγάλο μπράβο στους νικητές! Eμείς προετοιμαζόμαστε και ανυπομονούμε ήδη για τη διοργάνωση του 2023!

Energy Mastering Awards 2019

Επιβράβευση καλών πρακτικών ενεργειακής απόδοσης, εξοικονόμησης και αειφορίας

Περισσότερα από 260 στελέχη 65+ κορυφαίων επιχειρήσεων έδωσαν το παρών στην τελετή απονομής των Energy Mastering Awards 2019, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στο Radisson Blu Park Hotel. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις πρακτικές και τα έργα που βραβεύτηκαν, ξεχωρίζοντας από την εφαρμογή των αρχών της αειφορίας, την ενεργειακή απόδοση και εξοικονόμηση. Τα βραβεία διοργανώθηκαν από το Plant της Boussias Communications.

Energy Mastering Awards 2019 ceremony

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Δρ Γιώργος Αγερίδης, στην εισαγωγική ομιλία του, υπογράμμισε πως «η θερμή ανταπόκριση των εταιρειών ηγετών της ελληνικής αγοράς στα Energy Mastering Awards 2019 αποδεικνύει πως η ενεργειακή διαχείριση αποτελεί πλεόν πολύ σημαντική υπόθεση για το επιχειρείν, με στόχο την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής».

Η βραδιά άρχισε με την απονομή από την κα Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέα Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών, ΥΠΕΚΑ, και τον Πρόεδρο της επιτροπής αξιολόγησης Δρ. Γιώργο Αγερίδη, των δύο τιμητικών διακρίσεων. Η πρώτη απονεμήθηκε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών, εκτιμώντας το έργο και τη συνεισφορά του στα ενεργειακά δρώμενα για την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας στην Ελλάδα, που παρέλαβε ο Κωνσταντίνος Λάσκος, Πρόεδρος του Συλλόγου. Η δεύτερη απονεμήθηκε στον Σύνδεσμο Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, εκτιμώντας το έργο και τη συνεισφορά του στην ενεργειακή πολιτική της χώρας μας και παραλήφθηκε από τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιωάννη Αληγιζάκη.

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Τα κορυφαία βραβεία της διοργάνωσης, αυτά του καλύτερου της χρονιάς (of the year), απέσπασαν οι εξής:

Energy Efficient Company of the Year: ΜΕΤΡΟ

Energy Efficient Solution of the Year: Sirecled

Energy Supplier of the Year: MAS

Energy Transition Project of the Year: UNI-PHARMA ΚΛΕΩΝ ΤΣΕΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Stewardship Award for Efficiency Initiative: Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου

Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, GOLD βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, Sirecled και Ολυμπία Οδός, ΜΕΤΡΟ, MAS, DHL Express Hellas, SenseOne, Lidl Hellas & ΣΙΑ, Schneider Electric, COSMOTE και CISCO Hellas, Ζαριφόπουλος, Delphis A.E, Ολυμπία Οδός – VINCI Κατασκευές Ελλάς – ΣΗΛΑΙΤ, Electric Power BU – Protergia MYTILINEOS, MECHANICAL SOLUTIONS, Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Παπαγεωργίου”, Όμιλος ΟΤΕ, Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Barilla Hellas και Redex, ΤΟΥΟΤΑ ΕΛΛΑΣ, Kleemann Hellas, Αφοί Χαΐτογλου, Lamda Hellix Data Centers, Coca Cola 3E, VINCI Κατασκευές Ελλάς και ΣΗΛΑΙΤ, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Όμιλος ΟΦΕΤ, Coral, ΓΕΦΥΡΑ.

Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Πέτρος Κουμπλής.

Χορηγός των βραβείων ήταν η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. και η DELPHIS, Υποστηρικτής η MAS, ενώ Τιμητική Υποστήριξη παρείχαν το ΚΑΠΕ, το ΠΕΦ και το Hellenic Facility Management Association.

Energy Mastering Awards 2017

Στο βάθρο των διακρίσεων η ενεργειακή αποδοτικότητα

Σε μια ιδιαίτερα εορταστική και αισιόδοξη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, η τελετή απονομής των Energy Mastering Awards 2017.

Παρακολουθήστε on demand την απονομή των Energy Mastering Awards 2017.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, περισσότερα από 200 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, Δημόσιων Φορέων, καθώς και δημοσιογράφοι, παρακολούθησαν την απονομή των βραβείων για τις καλύτερες πρακτικές ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης και αειφορίας στην Ελλάδα. Τα βραβεία, τα οποία διοργανώνονται από το Plant της Boussias Communications, παρουσίασε η δημοσιογράφος Αθηναΐς Νέγκα.

 

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Δρ Γιώργος Αγερίδης, στην εισαγωγική ομιλία του, υπογράμμισε πως η θερμή ανταπόκριση των εταιρειών ηγετών της ελληνικής αγοράς στα Energy Mastering Awards 2017 αποδεικνύει πως η ενεργειακή διαχείριση αποτελεί πολύ σημαντική υπόθεση, αφού «η λήψη μέτρων για τη βελτίωση της ενεργειακής επίδοσης και την αποδοτική χρήση των πόρων είναι σίγουρη επένδυση για το μέλλον που αποφέρει τεκμηριωμένα οικονομικά οφέλη, αλλά και συμβάλλει στην περιβαλλοντική αειφορία».

Energy Mastering Awards 2017 Ceremony

Βραβεία και τιμητικές διακρίσεις

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύθηκαν εταιρείες από ένα ευρύ επιχειρηματικό φάσμα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, GOLD βραβείο απέσπασαν οι εταιρείες: ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, WATT+VOLT, OTE ESTATE, OTE-COSMOTE, ENERFIL esco, ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ, ILS LIGHTING & CITY APPLICATIONS – ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Δήμος Αγ. Δημητρίου – Όμιλος ΟΤΕ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε., ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ CABLEL – REDEX S.A., ΑΒ Βασιλόπουλος, Α. ΚΟΥΤΣΙΚΟΣ Α.Τ.Ε.Ε. “Τ.Ε.Μ.Ε.Κ. Α.Ε.”, Τhrace Plastics Pack (Εργοστάσιο Ιωαννίνων) και Vodafone.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η απονομή των Τιμητικών Βραβείων προς τους: Παντελή Κάπρο, Καθηγητή στον τομέα Ενεργειακής Οικονομίας στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Ε.M.Π και Σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ενέργειας, για το έργο του και την συνεισφορά του στα ενεργειακά δρώμενα στην Ελλάδα και διεθνώς και στον Κώστα Καρτάλη, Καθηγητή στον τομέα Φυσικής Περιβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το έργο του και τη συνεισφορά του στα δρώμενα στην Ελλάδα, όσον αφορά τη φυσική του περιβάλλοντος και τις έξυπνες πόλεις. Επίσης, Τιμητικό Βραβείο απονεμήθηκε στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) για τα τριάντα χρόνια προσφοράς του στην ενεργειακή πολιτική της χώρας, καθώς και για το αξιόλογο και πολύπλευρο επιστημονικό έργο του, που έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την προώθηση της Εξοικονόμησης ενέργειας στην Ελλάδα. Το βραβείο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής του ΚΑΠΕ Βασίλης Κίλιας.

Τα βραβεία διοργανώνονται με την τιμητική υποστήριξη του Ελληνικού Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων και του ΚΑΠΕ.

Energy Mastering Awards 2015

Σε μια ιδιαίτερα εορταστική και αισιόδοξη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, στο Cine Κεραμεικός, η τελετή απονομής των Energy Mastering Awards 2015.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, περισσότερα από 250 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, εκπρόσωποι Υπουργείων, Δημόσιων Φορέων, καθώς και εξειδικευμένοι δημοσιογράφοι, παρακολούθησαν την απονομή των βραβείων στις καλύτερες πρακτικές ενεργειακής αποδοτικότητας, εξοικονόμησης και αειφορίας στην Ελλάδα. Τα βραβεία, τα οποία διοργανώνονται από την έκδοση Plant Management της Boussias Communications, παρουσίασε η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου.

Energy Mastering Awards 2015 Ceremony

Ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Δρ Γιώργος Αγερίδης, στην εισαγωγική ομιλία του, υπογράμμισε πως η θερμή ανταπόκριση των εταιρειών ηγετών της ελληνικής αγοράς στα Energy Mastering Awards 2015 αποδεικνύει πως η ενεργειακή διαχείριση αποτελεί πολύ σημαντική υπόθεση, αφού «συντελεί στην επίτευξη σημαντικών επιδόσεων Ενεργειακής Αποδοτικότητας κατά την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών, αποφέρει σημαντικά οφέλη και μπορεί να αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως από την εταιρεία ή τον οργανισμό στον οικονομικό, κοινωνικό, καθώς και στον αναπτυξιακό και επιχειρηματικό τομέα, ενώ συμβάλλει γενικότερα στην επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων».